12. og 13. juni arrangerte Coolcrowd sitt årlige prosjektmøte denne gangen hos BI og UiO Oslo. Første dagen startet med en oppdateringen om statusen i prosjektet. Det fulgte flere presentasjoner av alle arbeidspakker og deres planer videre. På ettermiddagen ble det litt mer interaktivt med en workshop led av Natalia Mæhle (HVL). Målet med workshopen var å lage første forretningsmodeller i Coolcrowd basert på tidligere funn i AP2.1 og AP2.3. Prosjektdeltakerne ble delt opp i fire grupper med fire forskjellige forretningsmodellkonsepter. Dagen avsluttet med en diskusjon om arbeidsplanen videre og koselig prosjektmiddag i hovedstaden.

Den andre dagen startet med et inspirerende foredrag av gjesteforskeren Dr. Anne Stijkel fra COCRATOS Int. institute for Inclusive Science i Nederland. Anne har mye erfaring med innovative forretningsmodeller i landbruk fra Nederland og hennes erfaringer er veldig relevant for videreutvikling av Coolcrowd konseptet. Prosjektet avsluttet dagen med et besøk hos Bidra for å lære mer om folkefinansiering i Norge og Bidra sitt arbeid. Bidra deltar også i Coolcrowd sin referansegruppe.

Neste prosjektmøte er planlagt for oktober, denne gangen som et klimavennlig alternativ på Skype.

 

Under workshopen…